7 кандидати ще се борят за едно място в Медицинския
7 кандидати ще се борят за едно място в Медицинския / Дарик Плевен

Седем кандидат-медици ще се борят за едно място в Медицински университет - Плевен на утрешния изпит по биология, съобщават от висшето учебно заведение. 80 са местата държавна поръчка по специалност „Медицина", за тях ще се състезават общо 594 кандидат-студенти.

Жените, които ще положат изпит, са 417, мъжете - 177. Това означава, че за едно място се борят 10,43 жени, докато съотношението при мъжете е 4,43. Четирима студенти извън тази бройка ще се явят на кандидат-студентски изпит за възстановяване на студентските си права, за да продължат обучението си по медицина.

Изпитът по Биология ще се проведе на 7 юли в сградите на Ректорат 1 и 2. Настаняването на  кандидат-студентите ще се осъществява от 7 до 7:30 часа. Точно в 7:40 часа в зала „Асклепий" ще бъдат изтеглени изпитните въпроси по Биология.

Това ще стане на произволен принцип в присъствието на ректора - проф. д-р Григор Горчев, декана на Факултет „Медицина" - доц. д-р Димитър Господинов, председателя на Комисията за оценяване на конкурсните работи по Биология - доц. д-р Миленка Даскалова, председателя на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи - гл. ас. д-р Николай Статев и представители на родителите на кандидатите и медиите.