50 години партньорство с Ростов на Дон отбелязваме през май
50 години партньорство с Ростов на Дон отбелязваме през май / obshtina.press

Делегация от побратимения град Ростов на Дон, водена от г-жа Людмила Лисицина - началник на управлението по култура в администрацията на руския град, беше на работно посещение в Плевен.

Цел на визитата бяха съвместните преговори за тържественото отбелязване на 50-годишнината от установяването на партньорските отношения между Плевен и Ростов на Дон в рамките на Празника на Плевен - 15 май.

В празничната програма ще участват със свои изпълнения казашкият ансамбъл „Дон" и камерният оркестър „Капричио". В културната делегация ще бъдат включени четирима ростовски художници, които на място ще дорисуват започнати картини с изгледи от Плевен, изтъкнат акордеонист, носител на множество награди, както и изпълнител на руски романси.

В състава на официалната делегация, която се очаква да бъде водена от Кмета на Ростов на Дон г-н Михаил Чернишов, ще бъде включен и ръководителят на управлението по туризъм с идеята да се обсъдят възможностите за взаимно популяризиране на двата града като дестинации.
Официалната делегация ще бъде съпровождана и от представители на ростовската Търговско-промишлена палата.

Предвижда се заедно с плевенските си колеги те да подпишат Протокол за намерения за разкриване на търговски представителства - плевенско и ростовско, в двата града побратими. Клаузите в протокола ще се уточняват предварително от работни групи.

Делегацията от Ростов на Дон присъства на тържествения ритуал по повод Националния празник 3 март на пл. „Възраждане", посети редица културни институти в Плевен и проведе срещи с техните ръководители.
Предстои съвместно уточняване на празничната програма и нейната организация.