5 години затвор за убийство след запой
5 години затвор за убийство след запой / Дарик Плевен

Присъда от 5 години лишаване от свобода при първоначален общ режим получи 22-годишният плевенчанин Тихомир Младенов. Той ще лежи в затвора заради причиняване на смърт по непредпазливост на 28-годишния Иван Мачев, вследствие на нанесена тежка черепно-мозъчна травма.

Иван беше намерен в безпомощно състояние в нощта на 28 май тази година пред входа на жилищен блок в жк «Дружба». Момчето почина часове след транспортирането му в болница.

В хода на разследването стана ясно, че двамата с Тихомир са пили в обща компания, след което си тръгнали и се скарали. Пред входа на блока Тихомир нанесъл фаталния удар, при който Иван паднал и наранил тежко главата си. Съдът постанови Тихомир да заплати на всеки от родителите на убитото момче по 70 000 лева за нанесени неимуществени вреди.

трябва да поеме и деловодните разноски, държавните такси по делото и хонорарите на адвокатите - всичко на обща стойност 10 745 лева. Младежът, който има и предишни криминални прояви, ще излежава присъдата си в затворническо общежитие от открит тип.

Прокурорът по делото Валери Мирчев заяви, че няма да протестира наложеното наказание, роднините на жертвата обаче споделиха, че смятат присъдата за недостатъчно тежка. Решението може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Апелативен съд Велико Търново.