pojarna
pojarna / dariknews.archive


Кутия
Информация от Мариана Цветкова
От:
mariana cvetkova
До:
zetratv@mail.bg, 24pl@24chasa.bg, darik_pleven@abv.bg, plevenbta@abv.bg, radio_pleven@mail.bg, news@posoki.com, vateva.61@abv.bg, plevenzapleven@abv.bg, bg_sever@abv.bg, egoranov@abv.bg, kostova_toni@abv.bg, georgips88@gmail.com, credoart@abv.bg, ilkos@mail.bg, bnr.pleven@abv.bg, pleven.dnes1877@gmail.com, svetozarova@bnr.bg, focus@focus-news.net, daniela@plevendnes.com, vkanev15@gmail.com, valaaa@mail.bg
Информационен бюлетин  25 май 2019 година
 
 
ПОЛИЦЕЙСКИ ДОЗНАНИЯ
На 25 май 2019 година в 03.20 часа в РУ-Д.Дъбник е получен сигнал от жител на село Писарово за извършено противозаконно отнемане на "Тойта Корола Версо", паркирана в селото. Автомобилът е установен на мястото, откъдето е отнет с видими материални щети, в следствие на ПТП. Извършен е огледи е уведомен е прокурор от РП-Кнежа. От проведените оперативни действия е установен извършителят на деянието – 13-годишен от същото село. Той е разпитан в присъствието на настойник като прави пълни самопризнания и обяснява начина и механизма на извършване на деянието. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.346 от НК, по което продължава работа.
           
На 24 май 2019 година около 16.10 часа в град Плевен на кръстовище, образувано от булевард „Данаил Попов“ и улица „Гренадирка“, е проверена 40-годишна от Плевен – водач на „Сеат Алтеа“. Установено е, че тя управлява МПС след като е била лишена от това право с връчена заповед от 24.09.2018 година. За извършено престъпление по чл. 343 „в“ ал.3 от НК е уведомен районен прокурор от РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.
          
БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 23 май 2019 година около 10:50 часа в полицията в Червен бряг е дошъл 77-годишен местен жител. Той заявил, че по-рано същия ден около 10.20 часа в дома му е дошъл 60-годишен от град Долни Дъбник и заявил, че ще живее в къщата му. Възникнал скандал. Гостът започнал да нанася  удари с ръце и крака по тялото и главата на домакина. Напуснал жилището като отнел сумата от 840 лева и след това издърпва от двете ръце на жертвата два златни пръстена - единият 6 грама, а другият 7 грама. Извършен е оглед на местопроизшествието. До момента извършителят не е установен. Обявен е за общодържавно издирване. По случая е образувано бързо производство по чл.198 ал.1 от НК. Уведомен е прокурор. Продължава работа разследващ полицай.
         
ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 23 май 2019 година в 20:30 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар частен дом в село Одърне. Незабавно са изпратени служители на РС ПБЗН – Левски за погасяване на пламъците. След потушаване на пожара е намерен трупа на 36-годишен, живущ на адреса. Извършен е оглед на местопроизшествието, при който данни за насилие не са констатирани. Уведомен е дежурен прокурор в ОП – Плевен и за изясняване на случая работата продължават служители от РУ - гр.  Пордим и експерт от РС ПБЗН – Левски.