36-годишен от Буковлък посегна с брадва на кмета на селото
36-годишен от Буковлък посегна с брадва на кмета на селото / снимка: Sofia Photo Agency

На 4 февруари 2015 г. около 18;00 ч. в Първо РУП - Плевен е получен сигнал от кмета на село Буковлък за възникнало масово сбиване на центъра на селото.

На мястото своевременно са изпратени полицейски служители на Първо РУП-Плевен, които са установили, че след възникнал скандал между двама мъже на 58 и 36 години от същото село са извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, съпроводени с псувни, викове и нанасяне на удар с брадва по лек автомобил "Ауди А6" с русенска регистрация, собственост на 56 годишен мъж от град Русе, ползван от едното лице - 58 годишния мъж.

Вследствие на нанесените удари е спукано предно, обзорно стъкло на автомобила. При опит за намеса от страна на кмета на селото, 36 годишния мъж отново е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, съпроводени с опити за нанасяне на удари с брадва в областта на главата, спрямо кмета на селото.

Установено е, че деянието е извършено по хулигански подбуди. 36 годишния мъж е задържан със заповед за задържане за срок до 24 ч. в Първо РУП - Плевен. Уведомен е прокурор от РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.325 от НК, работата продължава разследващ полицай.