327 нови студенти посреща Медицинският университет на 8 септември
327 нови студенти посреща Медицинският университет на 8 септември / archive.dariknews

На 8 септември 2014 г., академичното ръководство на МУ-Плевен организира празнично откриване на новата учебна 2014/2015 година, съобщиха от висшето училище.
Официалната церемония ще се състои в понеделник от 10:00 часа в аудиториум „Магнум" на Втора клинична база за всички първокурсници и техните близки, за преподавателите и служителите на висшето училище.

След успешно проведената кандидатстудентска кампания 2014 Медицински университет - Плевен попълни всички места за обучение по държавна поръчка за специалностите на трите факултета и медицинския колеж. За пета поредна година висшето училище обяви и прием платено обучение за специалност "Медицина" и за бакалавърските програми, към които бе проявен силен интерес от страна на бъдещите студенти.

За академичната 2014/2015 година, в която Медицински университет - Плевен чества своя 40-годишен юбилей, общо 327 първокурсници с прием след средно образование ще стартират своето редовно обучение по държавна поръчка и срещу заплащане. Новоприетите медици са общо 105, от които 90 български граждани по държавна поръчка, 10 - чуждестранни граждани с българско самосъзнание, приети от Министерството на образованието по Постановление на Министерски съвет и 5 студенти - приети срещу заплащане.

Общият брой студенти, приети за обучение след средно образование във всичките 8 бакалавърски специалности на факултетите „Здравни грижи", „Обществено здраве" и Медицинския колеж е 222. От тях 9 първокурсници са записани в платен курс на обучение.

Медицински университет - Плевен ще запише за новата учебна година и общо 110 студенти след завършена степен на висше образование в бакалавърските и магистърските програми на Факултет „Обществено здраве", където приемът на документи продължава.

Академичното ръководство на МУ-Плевен организира празнично откриване на новата учебна 2014/2015 година на 8 септември /понеделник/ от 10.00 часа в аудиториум „Магнум" на Втора клинична база за всички първокурсници и техните близки, за преподавателите и служителите на висшето училище.