18-годишен с нередовен мотор почина в болницата след челен сблъсък
18-годишен с нередовен мотор почина в болницата след челен сблъсък / archive.dariknews

На 18 юли 2013 г. в 19:13 часа в ОДЧ на ОДМВР-Плевен от тел.112 е постъпил сигнал за възникнало пътно произшествие в парк "Кайлъка", близо до гъбарника в землището на гр. Плевен.

При пристигане на място, е установено, че на прав пътен участък, в областта на осовата линия, при движение с несъобразена с пътните условия скорост, мотоциклет "Хонда" /бракуван, без рег. табели/, управляван от 18 годишен младеж със стаж като водач 2 години, на отчет в КАТ-Плевен, се удря челно в лек автомобил "Ауди", собственост и управляван от 20 годишна жена, със стаж като водач 2 години, на отчет в КАТ - Плевен.

В следствие на удара е пострадал водачът на мотоциклета, като е получил вътрешни наранявания на коремната и гръдната кухини /разкъсан далак, черен дроб и счупени ребра/. Младежът е откаран в ЦСМП - Плевен, опериран е и е настанен в УМБАЛ - Плевен с опасност за живота и малко след полунощ на 19 юли 2013 год. в 00.20 часа починал.

На водачката на автомобила не са причинени наранявания. Жената е изпробвана за употреба на алкохол с "Алкотест-Дрегер", като пробата е отрицателна. Уведомен прокурор от РП-Плевен.