1,5 млн.европейско финансиране влиза за ремонт в НУИП.Пипков
1,5 млн.европейско финансиране влиза за ремонт в НУИП.Пипков / dariknews.bg

На 5 април 2013 г. от 11:00 часа в сградата на Управляващия орган на ОПРР - Министерство на регионалното развитие и благоустройството, министърът на културата Владимир Пенев и Деница Николова - ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие", ще подпишат на официална церемония договор за европейско финансиране на ремонт в училището по изкуствата в Плевен.

Договорът е по схемата за безвъзмездна финансова помощ - "Подкрепа за осигуряване на подходяща и ефективна държавна културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали" и по него ще бъде извършен ремонт на Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков" - гр. Плевен.

Общата стойност на одобрените разходи по проект „Реконструкция и модернизация за осигуряване на достъпна среда и провеждане на енергоефективни мерки при ремонт на НУИ „Панайот Пипков" - гр. Плевен, е 1,5 млн. лева.

От Министерството на културата съобщават, че днес предстои подписването на още два договора - по проект „Реконструкция и организация за осигуряване на достъпна среда и провеждане на ефективни мерки при ремонт на „Национално училище за танцово изкуство" - София, който е на стойност 1,7 млн. лв., и договор по проект „Реконструкция и модернизация за осигуряване на достъпна среда и провеждане на енергоефективни мерки при ремонт на Национална гимназия за древни езици и култури - НГДЕК „Константин Кирил Философ" на стойност 2,2 млн. лева.

И по трите договора, безвъзмездната финансова помощ от ОПРР към Министерство на културата е 100% от общите допустими разходи по проектите.