1000 лв дари ГЕРБ-Ловеч за църквата „Св. Архангел Михаил в Крушуна
1000 лв дари ГЕРБ-Ловеч за църквата „Св. Архангел Михаил в Крушуна / gerb.lovech

1000 лв дари на 8 ноември, общинската организация на ПП ГЕРБ в Летница за църквата „Св. Архангел Михаил" в село Крушуна. Вестта донесе за празника лично народният представител и областен ръководител на партията Николай Нанков. Той бе поканен да присъства на храмовия празник, който тази година се проведе в двора на светата обител заради мащабния ремонт, който вече две години тече в храма.

1000 лв дари ГЕРБЛовеч за църквата Св Архангел Михаил" в Крушуна
netinfo

Посрещнат като приятел от жителите на Крушуна, Николай Нанков разгледа строителните дейности, придружаван от общинския ръководител на ГЕРБ Андрей Моврадинов и кмета на селото Валентин Стойков. С тях бе и общинският градоначалник д-р Красимир Джонев.

До момента 10 000 лв са отпуснати да възраждане на нашата църква от Светия Синод, други 2000 лв са дарение. Има нужда от още средства, за да напреднем, обясни загрижен кметът на Крушуна преди да научи добрата новина, че ГЕРБ за пореден път ще предостави средства от субсидията си за общото благо на крушунци. Те пък от своя страна с аплодисменти приеха вестта за щедрия жест.

На празника присъстваха жителите на цялото село, прочуло се последните години с приказните красоти на Крушунските водопади. В селището, придобило курортен облик, вече има изграден туристически комплекс с басейн, строят се два хотела, а много жители разширяват къщите си с цел да ги превърнат в места за отдих на туристите.

След празничната литургия в двора на храма, отслужена от отец Валентин Китов, щедрите дарители в лицето на ПП ГЕРБ и местния бизнесмен Димитър Мачуганов дадоха курбан за здраве и благоденствие на своите съграждани, за мир и хармония в цялата община.

По-късно народният представител Николай Нанков, общинския ръководител на партията Андрей Моврадинов и общинският кмет Джонев разгледаха плувния комплекс. Те посетиха и местния клуб на пенсионера, където отново с финансовото участие на ГЕРБ ще се изгради навес пред входа, за да се избегнат снегонавявания и хората спокойно да посещават своето място в селото през зимата.