viktor stiychev
viktor stiychev / svetlomira anastasova
1 млн. лв. са платени през ПОС-терминали за данъци и осигуровки в Ловешка област през 2018 г., съобщи Виктор Стойчев, директор на офиса на Националната агенция за приходите в Ловеч. В областния център и в Троян са инсталирани седем ПОС-терминала, чрез които клиентите на данъчния офис могат с банкови карти бързо и без никакви такси да се разплащат, като плащанията веднага се отразяват по данъчноосигурителните им сметки. Чрез ПОС-терминалите могат да се платят и други задължения - глоби и санкции на други институции, изпратени за събиране от НАП.
До сега в офиса на НАП в Ловеч са подадени 310 годишни данъчни декларации за облагане с корпоративни данъци, които поради законовите изисквания са подадени изцяло по електронен път.
Подадените към момента годишни декларации за облагане на доходите са 400, от които 240 по електронен път, а тези с деклариран данък за възстановяване са шест, информира още Стойчев. Очаква се до края на кампанията декларациите за облагане на доходите в областта да са около 10 хиляди, а тези за облагане с корпоративни данъци - около 4000. Подадените справки за изплатени доходи, различни от работна заплата, са 350, от тях 340 са подадени по електронен път.