Катастрофа с един загинал и три унищожени коли край град Батановци, Пернишко. По първоначална информация, 22-годишен шофьор се е движил с поне два пъти по-висока от разрешенета скорост, без колан.

Колата е отсякла дърво, преди да се забие в паркираните наблизо коли. Местните споделят, че е късмет, че по тротоара не е имало хора. Според тях водата се стича по улицата и замръзва на пътя, а така колите се въртят - предпоставка за нови инциденти. Жената, която живее в пострадалата къща, разказва, че улукът е спукан, а стената е напукана, съобщи NOVA.

"Автомобилите ни отпред нямат каско, а само "Гражданска отговорност". Настояваме в отсечката да се ограничи скоростта на движение чрез изкуствени неравности", казва собственикът на къщата. Местните уточняват, че е ежедневие карането с превишена скорост в участъка.

След удар в дърво и три паркирани автомобила: Младеж загина при катастрофа в Пернишко

По думите на кмета Радослав Петров пътят е главен, собственост на АПИ.

"Само на метри от нас има пешеходна пътека, знак за ограничение от 30 км/ч и легнал полицай. Писал съм до АПИ и до КАТ и сега пак ще го направя, но шофьорът е карал с над 170 км/ч. Ще обезопасим максимално движението, но не можем да сложим легнали полицаи пред всеки автомобил на тази дълга отсечка", посочи той.

Повече вижте във видеото.