/ iStock/Getty Images
Великденски базар се открива в 17:30 часа в Перник, съобщиха от Общината.

На 14 април базарът ще бъде пространство за детски игри и забавления. Ще има шоу на големите сапунени балони. В 12:00 часа първата Циркова академия в страната с преподаватели от цял свят организира работилница за малки и големи.

Перничани ще могат да се насладят и на интерактивното и забавно цирково представление на Луиза Душкова и Филип Хараланов с гост въздушната акробатка Силвия Караджова.

В Перник ще събират опасни отпадъци

Фолклорът ще бъде основен елемент от празничната програма в неделя, 17 април. Школа по традиционни бойни умения ще представи бойното изкуство на средновековните българи. През целия ден членовете на школата ще имат занимания с деца, на които ще покажат културата на средновековна България.

В съседство ще бъде открит фермерски базар. Лазарките от с. Люлин ще представят обичая "Лазаруване", а в 16:00 часа ще започне празничният концерт на фолклорната формация „Кракра“ при читалище „Пробуда 1935 г.“ - кв. "Бела вода".

Духовият оркестър при Двореца на културата ще зарадва перничани с изпълненията си на 19 април. Празничната програма на великденския базар ще продължи и на Велики четвъртък с илюзионното шоу на Икар.

На Велика събота ще има фолклорен концерт. На 25 април народната певица Боряна Василева ще зарадва перничани със свои изпълнения.
БТА