/ IStock
Още едно вътрешно отделение в МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник ще приема инфектирани пациенти с усложнения. Това съобщи на заседание на Общинския съвет д-р Явор Рангелов - началник на Първо вътрешно отделение в МБАЛ, което бе преобразувано в COVID зона. По думите му капацитетът на ръководеното от него отделение е почти запълнен.

След трансформирането и на Второ вътрешно отделение в COVID зона лечението на хронично болните перничани ще бъде затруднено, предупреди д-р Рангелов.

Лекарят, който е и общински съветник, настоява за намеса на общинското ръководство относно определяне на алтернативна база за лечение на болните с коронавирус, чийто брой ще нараства. В момента, според него, цялата отговорност носят ръководителите на болничните заведения. Според общинския съветник необходимо е община Перник да се включи с конкретни предложения за справяне с последиците от пандемията, а също и да засили контрола за спазването на противоепидемичните мерки в учебните заведения и на обществените места.

През последното денонощие на територията на Пернишка област са регистрирани 66 нови случаи на COVID-19, всички заболели са на домашно лечение.