/ БГНЕС
Протестиращите попитаха кога язовирът е източен и къде е отишла водата
Нов протест в Перник заради водния режим. Той беше въведен в началото на миналата седмица заради критично ниското ниво на яз. "Студена", който доставя питейната вода на града. Хората искат оставката на областния управител на града Ирена Соколова.
 
Тя излезе при протестиращите и ги покани да присъстват на експертния обществен съвет, който се провежда днес. Те обаче отказаха.
 
"И аз се срамувам от положението, в което съм. Оставката е акт, който може да бъде извършен във всеки момент. По-важното е как ще бъде намерено решение. В момента имаме план за справяне", каза тя.

Перничани готвят втори протест заради водната криза
 
Соколова показа събрани данни от направената от нея обиколка на водосборната зона вчера, които сочат големи разлики в количеството постъпление на вода.
 
"Разликата е драстична, но има специалисти, които ще обяснят това. Ние намерихме на голяма част от водоизточниците незаконни отклонения на вода", каза още областният управител.
 
Протестиращите попитаха кога язовирът е източен и къде е отишла водата. Те настояват всички отговорни да си подадат оставката и да отидат на съд.