Полицията работи по установяването и задържането на извършителите на грабеж. 
 
Около 16 часа днес е получен сигнал за грабеж от инкасов автомобил в Перник. По първоначални данни, четирима са нападнали охранителите, отнели неустановена към момента сума пари и се оттеглили с джип. Двамата охранители не са пострадали сериозно. Обирът е станал в кв. „Васил Левски“. Мястото е неосветено. В близост има голям хранителен магазин, в който има видеонаблюдение.

По неофициална информация на NOVA са откраднати 1 млн. лева. Четирима са нападнали охранителите и са се оттеглили с джип. 


Продължават оперативно- издирвателните и процесуално следствените действия за издирването на извършителите на грабеж на инкасов автомобил в Перник. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.199, ал.2 т.3 от НК. Работи се по всички версии, казаха на брифинг директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов, окръжният прокурор на Перник Галина Антова и Бисер Михайлов, заместник – окръжен прокурор.
 

От полицията не разкриха дали е имало пропуски при охраната на инкасо автомобила и съучастници на четиримата мъже в грабежа.
„Имало е оръжие, което обаче не е използвано”, посочи директорът на ОДМВР - Перник старши комисар Димитър Попов.

 


Образувано е досъдебно производство и текат процесуални действия. Обстановката е динамична и се работи по множество версии. Разследва се всичко, което има връзка и ще помогне”, добави окръжният прокурор на Перник Галина Антова.

„Образуваното досъдебно производство е за въоръжен грабеж. Той е в особено големи размери. Твърди се, че сумата е около 1 млн. лева, но това ще се изяснява на по-следващ етап”, коментира зам.-окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов.

Според него извършителите са имали предварителна информация за парите в инкасо автомобила. „Имаме следи, но това е следствена тайна. Не подозираме никого”, добави Михайлов.