/ ОД на МВР-Перник
Директорът на ОД на МВР-Перник награди четирима ученика от Радомир за доблестни постъпки, съобщиха от полицията.

Той отиде до училището в което учат тийнейджърите, за да им връчи отличията. Старши комисар Милчо Милчов връчи грамоти на учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ за проявена гражданска доблест, честност и доброта.

ОД на МВР-Перник

В края на месец януари тази година седмокласниците Борил Илиев и Иван Ананиев намерили на улицата телефон. Без никакво колебание, двамата отнесли устройството в Районно управление-Радомир.

Доброто: Ученички намериха и върнаха портфейл с пари

На 5 март осмокласничките Рая Николова и Даная Ангелова минавали по ул. „Братя Миленкови“ и намерили портфейл с пари и документи. И те не се поколебали и го предали в Районното управление.

ОД на МВР-Перник

Полицаите са открили собствениците и върнали изгубените вещи, а те от своя страна благодарили за честността им. Четирима получиха и предметни награди.

ОД на МВР-Перник

При връчването на грамотите в присъствието на съучениците им, класните ръководители и директора на училището старши комисар Милчо Милчов се обърна към учениците с думите: „Благодаря ви момичета и момчета.

Вие извършихте добро дело и проявихте зрелост и достойнство. За мен е чест да ви поздравя за примера, който дадохте на нас като зрели хора и като общество. Вашите родители, учители и съученици трябва да се гордеят за разума, достойнството и честността ви.

ОД на МВР-Перник

Надявам се всеки от нас, който се докосне до този пример да го занесе в дома си, в обществото и общуването, защото имаме нужда да бъдем по-добри“. Директорът благодари и на семействата на децата, както и на техните учители, които са помогнали да се изградят такива качества у тях.

Началникът на Районното управление главен инспектор Джалев също поздрави учениците и ми пожела постъпките да станат заразителни за младото поколение, а и не само.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня