/ NOVA
От събота започват събитията във Вършец посветени на Празника на курорта, минералната вода и Балкана.

До края на август са предвидени прояви за гостите и жителите на курортния град. Тържествената церемония е насрочена за 20.30 часа, на 6 август, петък. На естрадната сцена пред Народно читалище "Христо Ботев - 1900" ще бъде отслужен празничен водосвет, след което кметът на общината инж. Иван Лазаров ще поздрави присъстващите.

Михаела Филева и Максим Ешкенази с концерт в Монтана

Тони Димитрова ще пее за всички на площада във Вършец. Тази събота конни състезания по прескачане на препятствия, за купата на община Вършец, ще дадат старт на празничната програма.

Надпреварата е, от 11:00 часа, на местната конна база. В летния амфитеатър, в парк под открито небе, ще се прожектират филми. Предвидени са изложби на Паунец - старши и младши, фотоизложба на Антон Антонов.

Ще има концерти на Васил Петров, Вероника Тодорова - акордеон, на Виктория Куприна - изпълнител на популярни руски песни и участник в X Factor, струнен квартет "Филхармоника", Родопско трио - Николета Николова, Светлозар Чалов и Христо Янев.

Концертната програма завършва с изпълнения на рок група "KROSSFIRE". В празничната програма са предвидени още много културни, спортни състезания, рисунка на асфалт за деца, конкурс за най-вкусна баница, лекции за здравето, театрални постановки за деца.
БТА