/ iStock/Getty Images
Районният съд в Монтана постанови условна присъда от 18 месеца с 3-годишен изпитателен срок за 31-годишен мъж от село Доктор Йосифово в Община Монтана, който в началото на годината направил две телефонни измами в региона, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

На 27 януари 2022 година мъжът използвал това, че 75-годишна жена от Берковица била въведена в заблуда от неизвестен мъж, представил се по телефона за лекар, че трябва спешно да бъде направена операция на крака на нейната дъщеря, за което са необходими 16 000 лева, които здравната каса щяла да възстанови след това.

Възрастната жена приготвила част от сумата и всичките си ценности и ги оставила до кофа за смет на своята улица. Малко преди мъжът да вземе парите, местен жител обаче видял ставащото и предупредил жената и полицията.

На 1 февруари 2022 година мъжът използвал заблуждението на друга жена от село Вирове в Община Монтана, че спешно трябва да даде 19 000 лева за операция на снаха ѝ и взел оставените от жената на определено от него място пари – всичките ѝ налични 1500 лева. По сигнал на жената измамникът бил разкрит и задържан.

Пред съда той е признал вината си за двете измами и е получил присъда под минимума, уточниха от Съдебната палата в Монтана.
БТА