/ ThinkStock/Getty Images
Той е осъден на две години „лишаване от свобода“ с четиригодишен изпитателен срок
Върховният касационен съд е потвърдил осъдителната присъда спрямо 33-годишен мъж, обвинен от Окръжна прокуратура-Монтана за опит за умишлено убийство на мъж, съобщиха от обвинението.

Предадоха на съд мъж за умишлено убийство в Монтанско

Той е осъден на две години „лишаване от свобода“ с четиригодишен изпитателен срок. Осъденият по прякор „Каратиста“, и пострадалият, занимаващ се с бойни изкуства, са от Монтана.

Двамата се познавали и били във влошени отношения, като няколкократно влизали в разпра един с друг и си разменяли обиди и удари. Мъжете се движели в различни компании и често посещавали питейни заведения и дискотеки в града.
 
Вечерта на 27 септември 2015 г., осъденият бил с компания в дискотеката „Блек Лейбъл“. По-късно там дошъл и пострадалият, като се настанил с приятелите си в сепаре. Въпреки че двамата на няколко пъти се засичали, първоначално нямало конфликт между тях.

По-късно между тях възникнало спречкване, което изключително бързо прераснало в сбиване. Двамата мъже се озовали на пода, вкопчени един в друг. Те започнали да си нанасят удари с ръце. Опитите на охранителите на заведението да ги разтърват останали безуспешни.

31-годишен се изправя пред съда за брутално убийство

Физическата разправа продължила извън дискотеката - на площадката пред входната врата. В един момент А. взел преимущество и натиснал под себе си В., нанасяйки му удари с ръце в областта на главата. Тогава осъденият извадил нож и започнал да нанася удари в тялото на противника си.

Приятелите на пострадалия му оказали незабавна помощ, като го транспортирали в болнично заведение. На местопроизшествието пристигнали полицейски служители. В хода на разследването е било констатирано, че ударите с нож били най-малко седем.

Част от тях били нанесени със значителна сила и насочени в области от човешкото тяло, където се намират жизненоважни органи - шия, гръден кош и корем. Престъпното деяние било извършено от обвиняемия при превишаване на пределите на неизбежната отбрана.