/ община Монтана
Посланикът на Испания у нас Алехандро Поланко посети Монтана, срещна се с кмета Златко Живков и ръководството на местната община в сградата на администрацията и разгледа заводите за фитинги на испанския инвеститор "Атуса" в Монтана.

Кметът на областния град Златко Живков съобщи, че това е най-големия инвеститор и частен работодател в община Монтана и в двата завода на дружеството работят около 700 души. Той благодари на испанските инвеститори за дългогодишното сътрудничество с община Монтана и за прекрасните отношения.

Най-мащабният проект на Монтана за чист въздух навлиза във втори етап

Посланик Алехандро Поланко заяви, че е много доволен от срещата, въпреки че се е провела в сложна епидемична обстановка. Той коментира, че испанския инвеститор е показал воля да продължи работа и да дава препитание на хората в Монтана, въпреки пандемията и принудителното спиране на работа за един месец през миналата година.

Посланикът съобщи, че в момента заводите за фитинги в Монтана се връщат към нивото на производство от 2019 година и отбеляза добрите отношения между испанския инвеститор и община Монтана. "Атуса" работи в Монтана от близо 30 години и и показва устойчивост на инвестицията и намеренията си, отбеляза той.
БТА