Двама мъже откраднаха 240 литра дизелово гориво от тежкотоварни камиони спрели на отбивка край Монтана, съобщиха от полицията. 

Оттам уточняват, че горивото е изтеглено от резервоарите на две полуремаркета "Шмиц", прикачени към влекачи, собственост на фирми, управлявани от двама водачи, граждани на Гърция и Хърватия.

Кражбата е извършена на 20 ноември между 19,30 ч. и 23,30 ч. на път Е-79 в землището на с. Винище, в района на местността Сухата чешма. 

Източиха тон и половина дизел от камиони и багери в Перник

Извършителите са разкрити от служители на Участък "Огоста", които след получена оперативна информация установили двамата извършители в момент на източване на горивото. Те не се подчинили на полицейските разпореждания и побягнали в пресечена местност край пътя, като оставили покрай едното полуремарке 2 туби, пълни с около 70 литра гориво и гумен маркуч, пъхнат в резервоара на полуремаркето.

В хода на полицейските действия на около 100 метра от крайпътната отбивка, в посока Видин, е открит лек автомобил с видинска регистрация, със свалена капачка на резервоара и 2 празни туби от същия вид в багажния отсек. На около 30 метра пред автомобила на черен път била намерена и 30-литрова туба, пълна с дизелово гориво.

Задържаните са жители на област Видин, на 25 и 16 години.

На двамата са взети обтривки от дланите и наложено задържане до 24 часа.