/ IStock
Окръжният съд в Монтана отхвърли молбата за изменение на мярката задържане под стража с по-лека на обвинен в отвличане и рекет мъж на от монтанското село Владимирово, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

На 16 юли тази година Ц.И.М. /36г./ в съучастие със С.Ш.Ш. /27г./ от село Глава в област Плевен, отвлекли от дома му в село Септемврийци своя познат 56-годишния М. И. Н. Двамата заплашили мъжа с убийство, държали го затворен цяла нощ, а на сутринта го отвели насила до офис на банка в Монтана, за да изтегли от сметката си и да им предаде 20 000 лева. Престъплението било осуетено при тегленето на парите и двамата рекетьори били задържани.

На С.Ш.Ш. била наложена мярка "подписка", а на Ц.И.М. - задържане под стража. От 16 юли той е в затвора във Враца и делото е гледано без да бъде довеждан в съда в Монтана, а дистанционно със видеовръзка със затвора, уточниха от съдебната палата в Монтана.

Определението на Окръжния съд в Монтана може да се обжалва пред Апелативния съд в София, уточниха от съдебната палата в Монтана.
БТА