/ Областна администрация-Монтана
Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев от 12 август, за заместник-областен управител на Областна администрация-Монтана е назначен Кирил Делев.

Той бе един от двамата заместник-областни управители в периода юни 2021 г. - януари 2022 г., когато бе освободен, съобщиха от администрацията.

Близо 1 млн. лв. допълнително получава Община Монтана от държавния бюджет

Назначен е отново на 12 август. От същата дата е освободена заемалата досега длъжността „заместник-областен управител“ Латинка Симова. Тя бе назначена при първото служебно правителство миналата година.

Кирил Делев е роден на 2 март 1968 г. в Монтана. Завършил е Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора, с магистърска степен по ветеринарна медицина. Ръководил е Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) в София, бил е заместник-изпълнителен директор в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в София.

Административна дейност е упражнявал и като административен директор на Областната дирекция на ДФЗ в Монтана. Упражнявал е и дейности по управление и администриране в частния сектор.