/ МВР
30 чужди граждани без документи за самоличност, са установени в паркиран товарен автомобил на 19 май в Лом, съобщиха от полицията.

Рашков: С цената на огромни усилия няма миграционен проблем в България

При извършен обход на ул. "Стефан Караджа" служители на "Група за охрана на обществения ред" установили паркирания автомобил, който е бил отключен и без шофьор.

При проверката в товарния отсек на автомобила били открити 30 чужди граждани, без документи за самоличност. От тях 28 се представили за сирийци, един - от ирански произход и един - като иракски гражданин.

Установен е собственикът на превозното средство и неговият ползвател. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, като е извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

Оставиха в ареста миранти от Сирия, хванати в Благоевградско

Чужденците са задържани за срок, като от тях само един притежавал карта за удостоверяване на самоличността, издадена от Държавна агенция за бежанците в София. За случая са уведомени служба "Миграция", Гранична полиция и Районна прокуратура-Монтана.

На 5-ма от тях, които са непълнолетни, ще им бъде оказана полицейска закрила. Спрямо нерегистрираните лица ще бъдат предприети действия от служители на група "миграция" при ОД на МВ за изготвяне на заповеди за краткосрочно настаняване и ще бъдат съпроводени до Център за настаняване.

На регистрирания чужд гражданин е издадено предупреждение.