/ iStock/Getty Images
44-годишен подсъдим се е признал за виновен за хулиганство и закана за убийство на полицай, извършени в условията на рецидив. Той се е споразумял с Районна прокуратура – Монтана.

На 25.08.2019 г., в района на с. Мърчево, област Монтана, подсъдимият се заканил с убийство спрямо длъжностно лице – служител на ОД на МВР Монтана. Мъжът тръгнал след полицая, държейки брадва в едната си ръка и джобно ножче в другата. Така го следвал в продължение на около 100 метра.

Скандал на паркинг в Балчик, мъж твърди, че е нападнат и бит (ВИДЕО)


Освен това, подсъдимият извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Взел парчета стъкло и джобно ножче и демонстративно рязал ръцете и врата си. Това поведение било съпроводено със съпротивата срещу органи на властта, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред. Въпреки че полицаите му били дали разпореждания, той не ги изпълнил.

Подсъдимият се е съгласил да му бъде наложено едно общо наказание за престъпленията, извършени от него при условията на опасен рецидив, в размер на петнадесет месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим.

Сключеното между страните по делото споразумение е било одобрено от съда, с последиците на влязла в сила присъда.

Понастоящем Г.Й. изтърпява друга присъда в затвора във Враца.