/ Община Ловеч
За Никулден (6 декември) общината в Ловеч и тази година раздаде на гражданите безплатна рибена чорба. Порциите бяха разпределени пред катедралния храм „Св.св. Кирил и Методий“ в центъра на града при спазване на дистанция и всички противоепидемични мерки.

„Да бъдем живи и здрави, дарени с много радост, сили и обич, за да има благополучие и по-добър живот за всички. Пожелавам догодина да раздаваме чорбата без ръкавици и без маски", това каза д-р Димитър Димитров – Директор на Дирекция „Образование, здравеопазване, култура и туризъм“ в Община Ловеч, който разсипа първите порции.

Община Ловеч

Никулденското ястие беше осветено от отец Михаил Ковачев с пожелания за здраве към събралите се хора. Преди това в храма беше отслужена Божествена Света литургия за празника на Свети Николай Чудотворец.

По традиция, на 6 декември, православната църква слави паметта на Свети Николай Мирликийски, който е сред най-почитаните християнски светци, известен с чудотворното си молитвено застъпничество за бедните и изпадналите в беда хора.

За празника  Община Ловеч осигури общо 30 кг риба. Храната беше приготвена от служителите на Домашен социален патронаж. Рибена чорба имаше в обедното меню и за всичките 300 потребители на Домашен социален патронаж.