/ iStock/Getty Images
Увеличава се броят на заразените с COVID-19 сред персонала на МБАЛ "Д-р Параскев Стоянов" в Ловеч. Диагностицирани до момента са 33-ма лекари, медицински сестри, санитари, лаборанти и др., съобщи пред БТА директорът на болницата Янко Кочев.

Той добави, че се взимат проби на целия персонал на лечебното заведение. Засега няма отделения, които да се налага да преустановяват работа, но ситуацията се мени, добави Кочев.

На своето заседание Общинският оперативен щаб за превенция и ограничаване на разпространението на коронавирус е взел решение да обяви в петък, 4 февруари, дали ще има промяна в Ловеч на мерките срещу COVID-19, както за учениците, така и за останалите граждани, информират от общинската администрация.

Станало е известно, че в община Ловеч регистрираната 14-дневна заболеваемост е 2040 на 100 хиляди население, като само в Троян тя е по-висока. Новозаразените през миналата седмица са 990, с 20,4 процента по-висока.

И. д. директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Росица Милчева е информирала, че продължават проверките за спазване на мерките. По сигнал е прекратена една ромска сватба в село Петревене, която е била в нарушение на санитарните мерки.
БТА