Центърът за обществена подкрепа (ЦОП) в Ловеч организира благотворителна кампания за подпомагане на жена и четирите ѝ внучета, чиято къща в ловешкото село Слатина е изгоряла при пожар вчера сутринта. Това съобщи Весела Цанкова, председател на сдружение „Граждански инициативи“, което управлява ЦОП.

По думите ѝ още в първите часове за жената и децата, от които най-малкото е на година, са осигурени храна, лекарства, дрехи и обувки от първа необходимост. Тъй като къщата им е изгоряла напълно, нуждите им са големи. „Затова с кампанията, която озаглавихме „Помощ за децата в нужда“, се обърнахме към обществеността. Получихме за броени часове сериозна подкрепа от хората, които помогнаха с дрехи, храна, лекарства. Видяхме голяма вълна на съпричастност“, заяви Цанкова.

Семейството е настанено в жилище на техен роднина, което обаче се нуждае от ремонт и обзавеждане.

Заради незагасени фасове: 86-годишна жена почина при пожар в Шуменско
 

„Следващите дни вероятно ще бъде монтирана подова настилка в тази къща, тъй като тя е на груб строеж. В  жилището е необходимо да се осигурят домашна посуда, мебели, които са запазени, макар и не нови. Също така не отпада необходимостта от храна, лекарства, зимни дрехи за децата, учебни пособия. Периодично ще даваме информация за установените потребности“, добави Весела Цанкова.

Тя каза още, че е оказана и психологическа подкрепа на жената. 

Общинска комисия ще преценява дали семейството се нуждаят от временно настаняване в общинско жилище, за да бъде то осигурено.

Даниела Балабанова/БТА