Полицай причини пътен инцидент след употреба на алкохол. Случаят е от тази сутрин в Троян. Служителят на „Икономическа полиция” Цветелин Пейковски е отказал да даде проба за алкохол. Полицаят е заснет във видимо нетрезво състояние от потърпевшия в инцидента 41-годишният Мартин Цветанов, съобщи NOVA.

„Той се удари в предната ми гума и не спря. Качи се в едни храсти. Уплаших се. Лъхаше ми на алкохол”, разказа Цветанов.

Въпреки че полицаят не е искал да се търси съдействие от 112 потърпевшият се обажда. Мартин Цветанов дава отрицателна проба за алкохол с дрегер, докато служителя на МВР - отказва тестване.

Патрулка катастрофира при гонка в Ловешко

Пейковски е отведен в полицията, за да даде проба на анализатор, тъй като е отказал кръвна проба. От началото на инцидента е минал повече от час, според свидетеля. Цветелин Пейковски заяви, че е станал жертва на обстоятелствата. „Обърнете се към пресцентъра на МВР. Джипът е долу, огледайте го. За мен това беше някаква инсценировка”, каза той.

Полицаят отказа да коментира, защо е отказал алкохолна проба, а от пресцентъра на МВР в Ловеч излязоха с писмена позиция, в която се казва, че на Пейковски е съставен акт, взета му е книжката издаден му е талон за медицинско изследване и направено предложение до министъра за започване на дисциплинарно производство.