В Дома за стари хора "Върбовка" край Ловеч са установени 20 заразени с коронавирус - потребители и персонал. Общо в областта за последното денонощие са регистрирани 40 случая, а заболеваемостта в региона рязко се повиши и вече е над 326 на 100 хиляди души население. 

Изследванията в Дома са направени от РЗИ заради контакт със заразен с коронавирус потребител, приет за лечение в инфекциозното отделение на Ловешката болница.

Със заповед на здравната инспекция социалното заведение е поставено под 14-дневна карантина; на всички потребители ще бъдат направени допълнителни клинични прегледи и оценка за здравословния статус.

COVID-19 в Дом за стари хора в Благоевград

През последното денонощие в областта с положителни проби са и двама ученици, а паралелките им в ловешката Професионална гимназия по механоелектротехника и СУ "Сергей Румянцев" в Луковит са поставени под карантина и ще учат дистанционно.

В имунизационните пунктове и в кабинетите на общопрактикуващите лекари в област Ловеч на 7 октомври са приложени общо 210 дози от ваксините срещу коронавирус - първи и втори прием, и 49 души са с поставена трета, бустерна доза.
БТА