/ iStock/Getty Images
Не са констатирани нарушения при функционирането на детската млечна кухня в Троян след извършените проверки от компетентните институции, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Те са били разпоредени от областния управител Светослав Славчев към община Троян и са извършени от Регионалната здравна инспекция, Областната дирекция по безопасност на храните и Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението".

Детска кухня в Стара Загора продължава да работи по график

Повод за проверките е сигнал, подаден до областния управител от управителя на етажната собственост на блок "Спартак", ул. "Г. С. Раковски" 63 в Троян, на партерното ниво, на който се намира детската млечна кухня.В сигнала са били посочени нередности при функционирането на кухнята като
неприятни миризми, шум и вибрации от машини, неспазване на хигиенни норми от персонала и замърсяване при изхвърляне на отпадъци.

В отговора на община Троян се казва, че обектът функционира съобразно действащата нормативна уредба за обект на обществено хранене - детска кухня, правилата за пожарна безопасност и санитарно-хигиенните и здравни изисквания, за което постоянно през годините са извършвани проверки от всички контролни органи и не са констатирани нарушения, допълват от пресцентъра на областната администрация.

 
БТА