/ БГНЕС
Полицията в Ловеч започна проверки относно верността на всички подадени досега декларации от гражданите на Контролно пропускателните пунктове на входовете и изходите та града. За установени злоупотреби с разпореждането от и към областните градове да се пътува само при неотложни случаи вече се образуват наказателни дела.

От общинския оперативен щаб съобщиха, че за неверни данни при попълването на декларации ще се образуват наказателни дела. 

Според наложените мерки пътуването от и към областните градове, включително и Ловеч е разрешено само при неотложни случаи - отиване на работа,  здравословни причини, грижа за възрастни роднини в селата, до хора, нуждаещи се от храна и лекарства.

Според главен инспектор Златин Михайлов, началник РУ на МВР в Ловеч, на ден се проверяват по 300 декларации - през НАП, НОИ, Инспекция по труда - и вече се образуват наказателни дела.

Досега полицията е отправяла към нарушителите главно предупреждения с протокол.

От общинското звено "Контроли и сигурност" пък са съставили 15 акта за нарушаване на  други от мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса.
На входовете и изходите на Ловеч има седем КПП-та.