/ МВР
Иззеха множество имитиращи перилни и почистващи препарати от популярни марки, съобщиха от полицията в Ловеч.

На 9 октомври при специализирана операция на Икономическа полиция в Ловеч от два търговски обекта и складово помещение, служителите на сектора са иззели близо 123 литра течен перилен препарат разпределен в туби, 14 чувала съдържащи пахообразен препарат за пране с общо тегло 140 кг, 5 туби с течен прах с вместимост 5,775 литра всяка,  близо 58 литра с омекотител, 27 туби с препарат за миене на съдове и 119 туби с шампоан – всички с надписи на популярни марки.

В проверките е участвал представител на официалната фирма вносител за България на марките, като са извършени полеви тестове на продуктите, които са показали, че не отговарят на оригиналните изделия.

По случая в РУ Ловеч е започнато разследване.

Операцията е продължила и на територията на Троян, като там обект на проверка са били два магазина и също е установена продажба на стоки и перилни препарати на популярни марки без съгласието на притежателя на изключителното право. От първия обект полицаите са иззели 4 пакета с прах на гранули, 10 туби с течен препарат и 5 туби с омекотител. От втория магазин служителите на икономическа полиция са иззели 20 туби с течен препарат, а при последвала проверка на паркиран до обекта автомобил са открити и иззети още 19 туби с течен прах. 

В РУ Троян са образувани две разследвания и работата продължава.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня