/ iStock/Getty Images
32-годишен мъж, предаден на съд от Окръжната прокуратура в Ловеч, бе осъден на доживотен затвор при първоначален специален режим за причиняване на смъртта на 29-годишна жена при условията на домашно насилие, съобщиха от обвинението.

Предават на съд мъж, заканил се с убийство на жена и подстригал част от косата ѝ

Окръжният съд призна за виновен мъжа за това, че през нощта срещу 4 март 2021 г. в Тетевен, в апартамент, след нанесен побой при условията на домашно насилие и с особена жестокост, причинил смъртта на жена,

В резултат на причинените травми, младата жена починала на 11 март 2021 г. в УМБАЛ-Плевен. Делото е разгледано от съда по реда на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият е признал вината си и е приел фактите, изложени в обвинителния акт.

Домашно насилие: Задържаха мъж за закана с убийство

Обвиняемият (три пъти осъждан за хулиганство) и пострадалата живеели на семейни начала, като от връзката имали дете. Двамата често се карали, а спрямо жената бил упражняван психически и физически тормоз.

За упражненото домашно насилие, пострадалата сезирала полицията, а през 2018 г. и Районния съд в Тетевен, като делото в съда било прекратено по желание на жената, след разкайване на мъжа и обещание да се поправи.

Поради влошените отношения пострадалата се преместила да живее при майка си, но обвиняемият продължил да я преследва и заплашва. На 3 март 2021 г. вечерта двамата се срещнали в жилището на обвиняемия.

Както и друг път ставало, между двамата възникнал скандал, преминал в побой над пострадалата. В резултат тя изпаднала в безсъзнание, но обвиняемият я оставил да лежи на леглото в спалнята.

Мъж преби приятелката си на работното ѝ място във Велико Търново

Едва на сутринта, той се обадил по телефона на свой приятел и му казал, че има голям проблем с жената, защото дишала, но била в безсъзнание. Когато дошъл в жилището, приятелят му видял, че пострадалата е неконтактна и извикал Бърза помощ.

Жената била откарана в болницата в дълбока кома с видими наранявания, където на 11 март 2021 г. починала. Обвиняемият е с мярка за неотклонение - постоянен арест.

Присъдата на Окръжен съд-Ловеч подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Велико Търново.