На две години и шест месеца затвор е осъден 47-годишен мъж, прострелял жена, докато играела хоро в новогодишната нощ, съобщиха от обвинението.

ВКП взе на специален надзор досъдебно производство за простреляната жена от Нова година

Той е признат за виновен по повдигнатите му от прокуратурата три обвинения за извършени престъпления - причиняване на тежка телесна повреда на лице, държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси без разрешение и хулиганство.

Обвиняемият е осъден за това, че 1 анури в периода от 00:57 часа до 01:13 часа в жк „Младост“ - на паркинг пред блок, чрез възпроизвеждане на изстрел с пневматична пушка, причинил тежка телесна повреда на жената.

Признат е за виновен и по обвинението, че по същото време и на същото място извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - възпроизвел изстрел по посока на хора, играещи хоро на паркинга пред жилищен блок, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Оставиха в ареста стрелеца от Нова година в Ловеч

Той е осъден и за това, че от неустановена дата на 2004 г. до 5 януари, придобил и държал огнестрелно оръжие и боеприпаси без да има за това надлежно разрешение - 6 броя патрони и пневматична пушка, калибър 5,6 мм, преработена в еднозарядно неавтоматично огнестрелно оръжие, предназначено за стрелба с малокалибрени патрони.

Делото е приключило с одобрено от Районен съд-Ловеч споразумение, което има последици на влязла в сила присъда.

Припомянме, че тежкият случай беше заснет случайно с мобилен телефон. В първите минути от новата година съседи се събират, за да си я честитят.

Те се хващат на хоро, когато изведнъж една от жените се свлича на земята. Първоначално хората смятат, че на 42-годишната жена й е прилошало. В последствие в Спешна помощ виждат продупченото й яке, както и следите от кръв.