Журналисти говорят срещу корупцията
Журналисти говорят срещу корупцията / netinfo

Днес от 14.00 часа в актовата зала на СОУ „Васил Левски” в Крумовград ще се проведе семинар на тема „Прозрачност на администрацията и антикорупционни практики”. Организатор е Сдружение „Клуб – Журналисти срещу корупцията”.

В семинара ще участват Бойко Великов – председател на Комисията за борба с корупцията в 40-тото Народно събрание, Николай Георгиев – директор на Дирекция „Главен инспекторат” в Министерския съвет, Ренета Николова – журналист в БНТ и председател на Сдружение „Клуб – Журналисти срещу корупцията” и Иван Рачев – редактор в сп. „Правен свят” и зам.-председател на Сдружение „Клуб – Журналисти срещу корапцията”.

В програмата са предвидени следните теми: „Ролята на Народното събрание за преодоляване и предотвратяване на корупционните практики при усвояване на бюджетните средства и еврофондовете”, „Институционалният контрол – неоходимо зло или ефикасно средство за налагане на финансова дисциплина в полза на държавния и обществения интерес”, „Неправителствените организации – гарант за равноправен диалог между гражданското общество и властта”, „Медиите – не враг на властта, а демократично „средство” за налагането на добри администратини практики в полза на гражданите”.