Здравният министър открива регистратура в МБАЛ
Здравният министър открива регистратура в МБАЛ / cнимкa: Sofia Photo Agency

Mинистърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще посети Kърджали на 12-ти декември. Той ще посети МБАЛ "Д-р Ат. Дафовски", където в 14.30 часаще открие новата централна регистратура. Това място е до Централния вход на болницата.

Тук гражданите могат да получат необходимата им информация за медицинските дейности , извършвани в лечебното заведение, за местоположението на различните отделения и звена, да се запишат за преглед или изследване в болницата. А когато са насочени за хоспитализирани от личен лекар или специалист, да бъдат записани в информационната система на болницата и изпратени в съответното отделение за приемане. На регистратурата хората ще получат допълнителни административни услуги (по оформяне на необходимите документи за приемане или изписване, копиране, заплащане и други) и това ще облекчи изключително много граждани, пациенти и служители.

След това министърът ще посети обновеното отделение по образна диагностика. В 15.00 часа в конферентната зала на лечебното заведение д-р Желев ще се срещне с ръководството на болницата, Медицинския съвет, директорите на РЦЗ, РИОКОЗ, РЗОК и други лечебни заведения.