Засилен полицейски контрол се осъществява по главния път за граничния пункт и в населените места
1180 моторни превозни средства и 1610 лица са били проверени в хода на специализирана операция на територията на ОД на МВР-Кърджали през последните три дни, съобщиха от полицята.

Основата задача на проверките е била засилен контрол за спазване на скоростните режими, правоспособността на водачите, употребата на алкохол и наркотични вещества, използване на обезопасителни колани и системи.

„Пътна полиция” засилва контрола по пътищата у нас (ВИДЕО)

Три за пътнотранспортните произшествия за периода, с един леко пострадал водач. Най-голям е броят на нарушенията, свързани със скоростните режими. За управление с превишена скорост за били записани 702 клипа, за които ще бъдат съставени електронни фишове.

За други нарушения на ЗДвП са били съставени 37 акта и 141 фиша. През миналата седмица са били установени 4-ма неправоспособни водачи, от които един непълнолетен.

Засилените проверки ще бъдат постоянен приоритет за Пътна полиция с оглед засиления трафик по главния път към граничния пункт и в населените места през летния сезон в областта с основна цел да се ограничат предпоставките за тежки пътнотранспортните произшествия и да се осъществява превантивен контрол спрямо водачите за безопасно шофиране.