Време е за церемонията „Мъж на годината”
Време е за церемонията „Мъж на годината” / netinfo
Тази вечер е церемонията „Мъж на годината", на която волейболистът Пламен Константинов ще получи своята награда – уникална сабя, на която е гравирано името му. Повече от 500 VIP гости са поканени в Балната зала на Военния клуб в столицата. На церемонията ще бъде връчено и отличието „Мис ТВ чар", което тази година е за водещата на Нова телевизия Лора Крумова. Организатор на конкурса е Дарик радио.

Волейболистът Пламен Константинов беше избран за „Мъж на годината" от близо 9000 души, които гласуваха за него в сайта manoftheyear.bg. На церемонията във Военния клуб освен сабя Гибона ще получи и бутилка 60-годишно уиски Johnnie Walker – син етикет, което е едно от най-хубавите в света.

Пламен Константинов за наградата пред Инес Павлова: „Тази е една от най-ценните ми награди. В интерес на истината щях да се зарадвам повече, ако това признание беше дошло миналата година, тогава щях да го оценя по друг начин. Тогава хората щяха да гласуват за това, което съм направил на игрището. Тази година борбата ми беше много повече извън него".

Сабята

Уникалната сабя, която ще получи Пламен Константинов, е изработена от Васил Попов – президент на Първи частен ювелирен двор "Кесар". Тя е дълга 84 см и тежи 1300 грама. Придружена е от сертификат за качество и подлежи на задължителна регистрация като бойно оръжие. Заради поверие, съществуващо от години, всеки, който получава тази сабя, трябва да я "откупи" срещу някаква сума пари. Вярва се, че така тя никога няма да застане между този, който я дава, и този, който я взима.

Уискито

Johnnie Walker – син етикет е смесица от 16 уискита, някои от които са сред най-редките и скъпи в света. Заради това производството му е лимитирано, а всяка бутилка има специален номер.

На церемонията във Военния клуб своята награда ще получи и Лора Крумова от Нова телевизия – най-чаровната водеща на 2008 година според екипа на Дарик.
Мислила ли си някога за наградата "Мис ТВ чар"? Че някога можеш да я получиш?

Честно казано, не. Възможно е това да е от комплексарщина, но въобще не ми е минавало през главата. Когато разбрах обаче, че Дарик ми дава наградата, ми стана приятно. Истината е, че аз се притеснявам от такива работи. Което означава, че сигурно го приемам сериозно.

За първи път тази вечер ще бъдат връчени и няколко допълнителни награди – за баща на годината, най-добре облечен мъж, рицар на годината, завръщане на годината, най-добро светско събитие. Имената на отличените ще станат ясни едва по време на церемонията. Специално за нея от Америка пристигна Соня Васи. Във Военния клуб тя ще представи новата си песен One more night. Освен Соня Васи, за гостите ще пее и Белослава. Водещ на церемонията „Мъж на годината" ще бъде журналистът от Дарик Драгомир Симеонов.

Конкурсът "Мъж на годината" се организира от Дарик радио за първи път. Това стана възможно след като медията придоби правата върху марката. Досега класацията се правеше от списание "Клуб М".

Освен Пламен Константинов, за „Мъж на годината" бяха номинирани футболистът Димитър Бербатов и режисьорът Явор Гърдев. Победителят избраха интернет потребители. 25 дни продължи гласуването на сайта manoftheyear.bg. В него се включиха близо 20 000 българи.

Десетката на класацията се допълва от Георги Китов, Григор Димитров, Георги Първанов, Йордан Йовчев, Даниел Вълчев, Вили Казасян и Стефан Данаилов.