/ Pixabay
58-годишен велосипедист е пострадал при пътно произшествие. Инцидентът е станал на 19 февруари, около 11:30 часа на разклона за Момчилград, в землището на село Седлари. Лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 60-годишен водач, блъснал движещия се по пътното платно мъж с велосипед.

Пиян водач катастрофира

На пострадалия била оказана медицинска помощ в Спешното приемно отделение в кърджалийската болница, където била установена черепна травма и последвало транспортиране в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Тестовете за алкохол на двамата водачи са с отрицателен резултат.

Дежурна оперативна група от РУ-Момчилград извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство и работата продължава разследващ полицай. Движение с несъобразена скорост и  безнадзорно животно на пътя е причина за катастрофа по пътя спирка „Джебел“-Момчилград около 19:30 часа, на 19 февруари.

Двама пешеходци и двама водачи са пострадали при пътни произшествия

29-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген“ загубил контрол над управлението и ударил крава. На шофьора и 32-годишната собственичка на животното са съставени актове по ЗДвП. Екип на пожарната служба в Момчилград обезопасил катастрофиралия автомобил, отстранил убитата крава от пътното платно и почистил мястото на произшествието.