Световен архитектурен атлас дариха на Азис
Световен архитектурен атлас дариха на Азис / netinfo

Световен атлас на съвременната архитектура подари  арх.Мирослав Попов на кмета на общината инж.Хасан Азис. Изданието съдържа 810 страници, в които са представени 75 държави, 655 архитекти с 1052 реализирани проекти на сгради на всички континенти. Атласът, който тежи близо 15 кг е издаден в САЩ, където пребивава от 16 г. арх.Попов. От 1991 г. той е главен проектант в архитектурно бюро “Ямасаки” в Детройт.

Кърджалийци го помнят от времето, когато беше главен архитект на Окръжен народен съвет – Кърджали - от 1980 до 1988 г. От 1988 до 1991 г. арх.Попов беше гл.архитект на област Хасково, участва активно при обсъждането на проекта за застрояване на бившия казармен район, отзовавайки се на поканата на кмета инж.Азис, който събра на дискусията бившите главни архитекти на Кърджали.

При връчването на ценната книга арх.Попов пожела на инж.Азис някоя от новите сгради в Кърджали да стане обект на второто издание на атласа. Кметът благодари и посочи, че атласът ще помогне за запознаване с модерните архитектурни течения и добри реализации и ще бъде в помощ на настоящия главен архитект на общината Петя Назърова.