/ МВР
Стартират специализирана полицейска операция "Алкохол, наркотици, неправоспособност и скорост“ от днес - 1 март на територията на област Кърджали. Това съобщиха от МВР.

Тя е във връзка с предстоящите празници и очаквания засилен трафик с цел ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия.

enlightened Активно полицейско присъствие е планирано на входно-изходните артерии на града на 1 март и в края на почивните дни на 4 март. 60 полицейски служители ще участват в охраната на реда, на публични събития и ще осъществяват контрол на движението по пътищата в област Кърджали. Камерите за контрол на скоростта ще работят интензивно през всичките почивни дни основно на територията на Районните управления по главния път към ГКПП „Маказа“ и в големите населени места. Засилен ще е контролът спрямо водачите за употреба на алкохол и наркотици, за правоспособност и извършване на рискови маневри.

► Полицейско присъствие е предвидено в районите на автогари, жп гари, пазари и базари.

Гражданите да сигнализират своевременно на тел.112 или в най-близкото управление на МВР, ако забележат съмнителни лица, или станат свидетели на нарушения и престъпления. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня