Стартира „Българската Коледа”
Стартира „Българската Коледа” / netinfo
Днес стартира шестата по ред благотворителната кампания „Българската коледа”. Подарете надежда на дете в беда." Инициативата е под патронажа на президента Георги Първанов и съпругата му Зорка Първанова. Със събраните средства ще се спонсорира лечение на болни деца, както и ще се закупи медицинска апаратура за детски клиники и отделения.

Обажданията и есемесите се изпращат на телефон 1117 – без код за абонати на трите мобилни оператора, както и на телефон 0900 1117 за абонатите на БТК. Цената за един есемес е същата, както и миналата година – един лев. Инициативата тази година има за цел да помогне на 33 деца, които спешно се нуждаят от скъпоструващо лечение, което не се поема от държавата. По традиция на 25 декември, в първия ден на Коледа, в народния театър „Иван Вазов" ще се състой благотворителен спектакъл, режисиран от Маги Халваджиян.

В предишните пет издания на „Българската Коледа" бяха събрани общо 11 662 062 лева. Подпомогнато беше лечението на близо 300 деца. Закупени бяха медицинско оборудване и линейки за над 76 детски клиники и лечебни звена, напомнят от президентството.