/ iStock/Getty Images
Плановите операции във всички болнични заведения на територията на област Кърджали се преустановяват, с изключение на онкоболните, бременните и родилките.

Това решение е взето на днешното заседание на Областния кризисен щаб. Причината е усложняването на епидемиологичната обстановка и натиска върху здравната система. Със 147 ковид-болни на 100 000 души население за периода 25 февруари - 10 март, област Кърджали отново е в "червената зона" на заболеваемост.

Увеличен е броят на COVID леглата в болницата в Кърджали

Броят на пациентите с коронавирус в областната и общинските болници е надхвърлил 100, като само в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" се лекуват 85 човека.
От началото на пандемията, броят на заразените в региона достигна 2 576. Починалите са 140, отчитат още от областната администрация.

По данни на РЗИ, карантинираните към момента са 877. На домашно лечение са 180 души. Броят на ваксинираните лица в областта вече е надхвърлил 5 000.

В сектор образование са имунизирани 85 % от заявилите желание да се ваксинират педагози и непедагогически персонал, е отчетено още на заседанието на Областния кризисен щаб.
БТА