/ ThinkStock/Getty Images
Специализирани операции за охрана на обществения ред и осигуряване на безопасността на движението са планирани в областта от 7 декември до 9 декември със заповед на старши комисар Венцислав Момчилов във връзка с празника на студентите.

МВР: Карайте внимателно и спазвайте дистанция, пътищата са много хлъзгави

Около 90 пътни полицаи, полицейски и младши полицейски инспектори ще бъдат включени в операцията на територията на областта. 32-ма са служителите на ОД на МВР-Кърджали, които ще подпомагат движението при необходимост, ще осъществяват контрол на водачите за спазване на скоростните режими в населените и извън населените места, правоспособност, употреба на алкохол и упойващи вещества.

Силите на Пътна полиция ще бъдат разположени по възлови кръстовища и в участъци към заведенията, където ще има празнуващи. Контролът ще обхване и трасетата до туристически комплекси, вилни зони и хижи, в които са планирани тържества на студенти.

Съвместни екипи от полицаи  и пожарникари до 6 декември ще извършат проверки на заведения в областта с оглед  уточняването на охранителния режим и спазване на мерките за пожарна безопасност. На собствениците и управители на заведения ще бъдат дадени предписания при необходимост за отстраняване на пропуски.

Пътна полиция призовава водачите да бъдат внимателни и търпеливи, когато шофират, да спазват правилата за движение, за да не помрачават с инциденти празничния ден. При необходимост от помощ на полицията или пожарната телефонът за сигнали е 112.