Останалите 9 деца са освободени за домашно лечение
Две от натровените деца от крумовградското село Токачка са приети в инфекциозно отделение на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали, предава БНР.

Те са от единайсетте прегледани вчера със съмнение за хранително отравяне. Състоянието на двете е наложило болнично лечение, докато останалите 9 са освободени за домашно лечение. Началникът на инфекциозно отделение д-р Магдалена Маринова съобщи какво е състоянието им

Съмнение за натравяне: Откараха в болница 11 деца от Кърджалийско, яли риба

"Към момента, след проведеното лечение - вливане на водно-солеви разтвори и симптоматични лекарствени средства, децата се чувстват добре, нямат вече повръщане, само лек чревен дискомфорт. Продължителността на хоспитализацията зависи от състоянието на децата. Най-вероятно 2-3 дни ще са достатъчни, това е към момента", каза той.

Д-р Маринова каза още, че причината за състоянието им ще стане ясна, след като излязат резултатите, взети от противоепидемиологичния надзор към РЗИ: 

"Защото те правят тези обследвания, но децата, общото нещо, което съобщават, че са консумирали на обяд, това е печената риба и по едно и също време всички започват с оплаквания за болки в коремчето, което насочва вниманието да се свърже с храна". 
БНР