Славейковци връчиха ДАСКЕЕР
Славейковци връчиха ДАСКЕЕР / netinfo

Ученическият парламент при СОУ „Петко Рачов Славейков” връчи седмите годишни награди за учители „Даскеер” . Церемонията се проведе на сцената на Дома на културата – Кърджали.

Тази година младежите решиха да придадат повече тържественост на наградите „Даскеер”, както и да дадат възможност за изява на свои талантливи съученици. Тази обстановка даде възможност за невероятна сценична изява на бъдещата абитуриентка Светла Топчиева, която е участвала в кастинга на „Танцувай с мен 2” и представи най-новия си танц с миксирана музика. Промоция на най-актуалната си композиция „Доверие” направиха младежите от ансамбъл „Родопея” към СОУ „Петко Рачов Славейков”. Гвоздеят на вечерта се оказа изпълненият от 13 славейковци скеч – адаптация по приказката за Снежанка и седемте джуджета в съвременен вариант. Така например злата мащеха обясни на огледалото си колко пластични операции си е направила, за да бъде красива, изпрати ловеца да заведе Снежанка на магистралата и да я продаде, а самата Снежанка очакваше от авджията да я направи своя жена. След неговия отказ тя остана да живее с джуджетата, които се учудиха кой им се е отписал от скайпа, кой им е опукал бирата, кой им е изял банана, кой им е използвал самобръсначката и тоалетната хартия и в този дух зевзешки коментари. Вместо ябълка мащехата предложи на Снежанка половин кренвирш, с който тя се задави. Но дойде принцът с вид на сутеньор и срещу няколко фалшиви кредитни и лични карти получи красивата девойка за жена. А джуджетата бяха щастливи, защото заживяха заедно с мащехата.

Всички тези изяви обаче бяха подправката към основното ястие, а именно връчването на годишните награди за учители „Даскеер”. Изявени ученици в определени области по методически обединения обявиха номинациите и призьорите.

Победител в категорията „Български език и литература” тази година стана Тонка Хаджинакова. Наградата за най-добър учител по чужди езици грабна Цветана Лафчиева, преподавател по английски, която миналата година бе окичена с титлата „Най-секси учител”. Звездата по математика и информатика тази година се оказа Вълчо Милчев, заради изключителния си принос в ръководената от него Школа за изследователска работа по точната наука. За втори пътнаградата по история и философия спечели Галина Стефанова, а миналогодишната „Най-любима учителка” Милка Белева бе обявена за най-добра по география. В една категория бяха поставени предметите биология, химия и физика, отличена в нея бе биоложката Антоанета Йорданова. От всички преподаватели по изкуства тази година най-висока оценка получи художникът Георги Шишков и заслужено отнесе статуетката и цялата любов на своите ученици. Потвърдена бе и миналогодишната награда по физкултура и спорт – ефектна грамота и приз получи за пореден път Георги Христов.

Специалните награди винаги са привличали най-силно вниманието. За „Най-секси учител” бе обявена преподавателката по английски език Елена Йосифова, а статуетката за „Любим учител” бе връчена на българичката Яна Лаплева. Призът за „Цялостен принос към дейността на Ученическият парламент” отнесе педагогическият съветник Нешка Шопова заради помощта, която оказва за работата на УП, както и заради участието си в екипа, съдействал на младежите при разработката и представянето на доклада, спечелил първо място на Националната конференция „Училището – желана територия на ученика” през лятото на 2007 г.

Новата награда „Най-деен учител” бе присъдена на целия самоотвержен екип начални учители заради старта, който дават на всички славейковци, още от първата крачка в любимото училище.

Въведената миналата година традиция ръководството и учителите на СОУ „Петко Рачов Славейков” да връчват грамоти и награди на изявени абитуриенти бе свързана със страхотна емоция сред дванадесетокласниците. 13 от тях получиха признание като най-изявени вразличните предмети.

На финала на церемонията досегашната председателка на Ученическия парламент Кристияна Арабаджиева предаде амулета – символ на властта на новоизбраната председателка Красимира Александрова от Ха клас.Тя благодари за доверието и обеща да направи всичко възможно за издигане на авторитета и дейността на Ученическия парламент.