Славейковци празнуват
Славейковци празнуват / netinfo

Дните 30 ноември – 1 декември са предвидени да протекат като Ученическо самоуправление под мотото “Ученици управляват ученици”в СОУ “Славейков”, което става на 22 години. По предварително зададени теми всички ученици-заместници ще провеждат часове под наблюдението на учителите си. Ученици ще седнат в кабинетите на директора, помощниците му, счетоводството и педагогическите съветници.

По случай патронния празник на училището в СОУ “П. Р. Славейков” пристигат две групи ученици от чужбина. От Великобритания вече за 15 дни са в Кърджали представители на Newham College, които връщат визитата на 25-те ученици от „Славейков”, които през пролетта бяха в Лондон . Днес ще пристигне и голяма група ученици от Английската езикова гимназия в гр. Чорлу, Турция. Лондончани ще вземат активно участие в провеждането на часовете от самоуправлението в специализираните езикови паралелки в «Славейков». Очаква се същото да направят и гостите от Чорлу.

Днес в ДТ “Димитър Димов” славейковци организират 2 концерта за своите ученици, гости, медии и обществеността. Първият ще се състои от 14,00 ч, а вторият от 18 ч.

Утре в програмата на Ученическото самоуправление е предвиден футболен турнир на новооткритото футболно игрище в двора на училището – стадион “Шампион”. Ученици и учители от школото ще премерят силите си в уменията с топката. За всички, които искат да се изявят, на сцената в двора е предвиден Ден на таланта – “Микрофонът е Ваш”. Следобеда в Националния детски военен комплекс близо до Широко поле ще се проведе международен турнир по стрелба между учениците от „Славейков” и техните гости.