Седяща блокада на металурзите от ОЦК реши: палатков  лагер пред общината и подписка сред гражданите
Седяща блокада на металурзите от ОЦК реши: палатков лагер пред общината и подписка сред гражданите / netinfo

 Точно в 10.30 часа металурзите от ОЦК и днес блокираха едно от централните кръстовища в Кърджали - това между бул. „България" и ул. „Булаир". Малко след това те седнаха на асфалта като определиха протеста си като седящ. „Искаме си заплатите, не искаме Захариев и Стоянова, да се изселят от Кърджали", роптаеха работниците, които протестират от 1 март насам с прекъсване по празничните дни и са получили само януарските си заплати. „Имаме заеми, банките ни притискат, тях не ги интересува какви ги върши Захариев", продължаваха да се гневят металурзите в очакване на хода от преговорите между собственика на ОЦК, кредиторите и тримата министри Дянков, Добрев и Младенов.

По време на седящия протест работниците решиха да подготвят палатков лагер и подписка, с която да поискат подкрепата на гражданството и която да внесат в Народното събрание и Министерския съвет. Те за пореден път поискаха криминализирането на неизплащането на работните заплати.

Днес металурзите внесоха в кметската канцелария официално искане на за палатковия лагер, който вероятно ще бъде разпънат пред общината и областната управа в петък.