Кърджали отбеляза 141 години от освобождението на България.
Кърджали отбеляза 141 години от освобождението на България. / Павел Тенчев
С празнично ученическо шествие и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на освободителите в градската градина кърджалийци отбелязаха 141 години от освобождението на България от османско владичество. Шествието водено от  първия гвардейски ученически отряд към Езиковата гимназия „Христо Ботев” и градския духов оркестър  и премина по централния булевард България” на Кърджали.
Сред официалните лица на събитието бяха народният представител Адлен Шефкет, кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, областният управител Никола Чанев, председателят на общински съвет – Кърджали Раиф Мустафа, отец Петър Гарена и Насуф Насуф – зам.-главен мюфтия в Кърджали.
Слово за 3 март произнесе кметът инж. Хасан Азис. „Националният празник на всяка държава е свързан с най-значимото събитие в нейната история. За нас 3 март 1878 година е въплъщение на едно начало, на голямата политическа крачка, която срути стената между България и Европа.”, каза градоначалникът.
В края на тържествената част кметът инж. Хасан Азис, енорийският свещеник отец Петър и зам.-мюфтията Насуф Насуф се оттеглиха, за да спазят традицията и да изпият заедно по чаша третомартенско кафе.